[VOORBEELD] Ontslagbrief met wederzijds goedvinden ∙ Leggle

Je ontslag indienen

Je hebt een nieuwe baan, of je bent nog op zoek, maar je hebt in elk geval besloten je ontslag in te dienen. Dit doe je tijdens een gesprek met je leidinggevende. In elk geval ben je wettelijk verplicht ook een schriftelijke bevestiging van je ontslag te laten ondertekenen: je moet dus een ontslagbrief schrijven. Wil je ontslag nemen vanwege een arbeidsconflict of verkeerd handelen van je werkgever? Dan kun je naar de kantonrechter. In dat geval is het verstandig om een jurist in te schakelen.

Naar de rechter

Ik kan je helpen

Neem je zelf ontslag vanwege onfatsoenlijk of onzorgvuldig handelen van je werkgever? Schakel dan altijd een jurist in.

Wat moet er in een ontslagbrief staan?

Zorg voor een duidelijke vermelding van je naam en je functie. Vermeld ook de datum van je ontslag en de overeengekomen of wettelijke duur van je opzegtermijn. Hou je brief kort en zakelijk. Vermeld enkel positieve dingen, laat de negatieve zaken achterwege. Je kan bijvoorbeeld bedanken voor de fijne samenwerking of voor geboden kansen. Vanzelfsprekend onderteken je je ontslagbrief onderaan.

Voorbeeld ontslagbrief met wederzijds goedvinden

Je kan je werkgever ook vragen om een ontslag met wederzijds goedvinden (in onderling overleg). Vaak gaan werkgevers daarmee akkoord, want die zitten er niet op te wachten om een ongemotiveerde werknemer in dienst te hebben. Op deze manier kun je (eventueel met hulp van een jurist) onderhandelen over de voorwaarden en jouw recht op WW behouden of een (hogere) transitievergoeding krijgen.

Tip. Vaak betaalt jouw werkgever de kosten van de jurist. Laat je dus niet afschepen. Zelfs als je zelf ontslag neemt, valt er vaak meer uit de onderhandelingen te halen 

Behoud je recht op WW

Ik kan je helpen

Vraag je werkgever of hij wil meewerken aan ontslag met wederzijds goedvinden. Alleen dan kun jij je recht op WW behouden.

Voorbeeld ontslagbrief werknemer

Hieronder vind je een standaard voorbeeld van een ontslagbrief. Je kunt ook de Voorbeeld Ontslagbrief ‘Opzeggen arbeidsovereenkomst door werknemer’ downloaden en gebruiken.

 

Geachte [naam werkgever],

Met deze brief bied ik mijn ontslag aan. Ik heb een andere baan gevonden die betere perspectieven biedt. Daarom zeg ik onze arbeidsovereenkomst, met inachtneming van de opzegtermijn van een maand, op per 1 oktober 2018.
Bedankt voor de goede samenwerking de afgelopen jaren. Mocht u een gesprek betreffende mijn ontslag op prijs stellen, dan stel ik mij hiervoor uiteraard beschikbaar.

Graag ontvang ik van u een schriftelijke bevestiging van mijn ontslag.

Met vriendelijke groet,

 

[jouw naam]

 

Het is verstandig om je ontslagbrief schriftelijk in te dienen en aangetekend te versturen. Bewaar het verzendbewijs om eventuele discussies over de verzending en ontvangst te voorkomen.

Geen opzegtermijn?

Laat je adviseren door een jurist

Bij een jaarcontract of contract zonder opzegtermijn is het verstandig om een jurist om advies te vragen.

Jouw marktplaats voor juristen

De juiste expertise
Specialisten gecontroleerd door Leggle
Een vaste prijs
Niet goed, geld terug

hulp bij BKR verwijderen

Wat kun je zelf doen bij een juridische brief:

  • Begin met adresgegevens, plaats, datum, onderwerp en aanhef
  • Maak duidelijk wat je precies eist van de tegenpartij en binnen hoeveel tijd
  • Geen reactie? Neem dan contact op met een jurist om je vervolgstappen te bespreken

Zo helpen wij jou:

Wil jij jouw BKR verwijderen? Vraag een jurist om hulp. Jouw BKR jurist heb je bij Leggle zo gevonden. De juiste expertise, ervaring, prijs én het goede gevoel klik je in een paar minuten bij elkaar.

Lees hoe we jou kunnen helpen

Tips bij een juridische brief:
  • Laat je brief altijd controleren door een jurist
  • Verstuur de brief aangetekend én per gewone post
  • Bewaar een kopie voor jezelf